whatsapp

Wat is een goede bedhoogte?

Wat is een goede bedhoogte?

Een door onze klanten veelgestelde vraag is wat nu precies de goede bedhoogte is. Een vraag die Eurobedden natuurlijk graag voor u beantwoordt. Hoewel … is er eigenlijk wel een eenduidig antwoord op die vraag? Wat is de perfecte hoogte van een bed?

Welke factoren bepalen de juiste bedhoogte?

Veel bedden hebben een standaard instap-/lighoogte van 55 cm (dit is dus de afstand tussen de vloer en de bovenkant van het matras), maar of dit voor jou een goede hoogte is, hangt van meerdere factoren af. Om te beginnen van jouw lichaamslengte. Hoe kleiner je bent, hoe fijner je een lager bed zult vinden. En omgekeerd zal iemand die lang is, juist liever een bed met een hogere instap hebben. Ook jouw mobiliteit, eventuele rugklachten en jouw leeftijd kunnen bepalende factoren zijn. Over het algemeen vinden oudere mensen het fijn om een wat hoger bed te hebben, zodat ze gemakkelijker kunnen in- en uitstappen. Daar hebben fabrikanten van seniorenbedden al rekening meegehouden: het gemiddelde seniorenbed is én wat hoger én bovendien vaak in hoogte verstelbaar. Zo kan de ideale instaphoogte zelf worden ingesteld.

Bereken zelf de goede hoogte van uw bed

Een goede bedhoogte is niet alleen belangrijk bij het in- en uitstappen, maar ook bij het dagelijks opmaken van jouw bed. De juiste hoogte zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk comfort ervaart. Je kunt zelf berekenen wat voor jou de goede bedhoogte is door op de rand van het bed te gaan zitten, met gebogen knieën. Als je knieën daarbij een hoek van ongeveer 90 graden maken, weet je dat je de juiste hoogte te pakken hebt. Wijkt de hoek behoorlijk af van deze 90 graden? Dan is een hoger of juist lager bed misschien het overwegen waard. Natuurlijk hoeft dit niet doorslaggevend te zijn, maar het is een goede graadmeter. De echte keuze zal afhangen van je persoonlijke voorkeur en van het model of type bed dat je kiest.

Ervaar welke bedhoogte bij u past

Het zal je duidelijk zijn: een goede bedhoogte is belangrijk, maar vooral heel persoonlijk. Daarom bent je bij Eurobedden altijd welkom om in de showroom het bed van jouw keuze te komen bekijken en direct te ervaren welke bedhoogte voor je het meest comfortabel voelt. Een goed advies doet wonderen voor een goede nachtrust!

Op zoek naar een nieuw bed? Bekijk ons ruime assortiment boxsprings, bedden en seniorenbedden of maak vrijblijvend een afspraak voor een kijkje in onze showroom.