whatsapp

Vanaf welke leeftijd een stapelbed?

Vanaf welke leeftijd een stapelbed?

Een vraag die ons regelmatig wordt gesteld is vanaf welke leeftijd wij bij Eurobedden een stapelbed geschikt vinden. Een heel begrijpelijke vraag, want je wilt natuurlijk dat je kinderen veilig slapen. Graag vertellen we je welk advies wij meestal geven én waarom!

 

Een stapelbed vanaf circa 6 jaar

Ieder kind is natuurlijk verschillend qua lengte en zelfstandigheid, maar over het algemeen raden wij aan om met de aanschaf van een stapelbed te wachten tot de leeftijd van ongeveer 6 jaar. Althans, voor het bovenste bed. Het onderbed kan uiteraard ook voor een jonger kind worden gebruikt. Maar om boven in het stapelbed te slapen is natuurlijk een tikkie spannender, dus het is goed om in te schatten of je kind hier oud en groot genoeg voor is. Voor de meeste kinderen van 6 jaar en ouder is dat geen probleem. Sterker nog: ze zullen het héérlijk vinden om lekker hoog te slapen, met een eigen plekje dat boven de rest van de slaapkamer uittorent! Lees hier ook meer over de hoogte van een stapelbed.

 

Extra tips voor extra veiligheid

Het voordeel als een kind al wat ouder is, is dat ze zelfstandig de trap of ladder kunnen opklimmen. Ook slapen ze meestal wat minder onrustig én komen de meeste oudere kinderen ’s nachts niet vaak meer uit bed, dus dan is slapen-op-hoogte een prima optie. Zijn je kinderen nog wat jonger en ben je toch van plan om op zoek te gaan naar een stapelbed? Dan adviseren we een stapelbed met lage instap. Daar heeft Eurobedden een aantal leuke modellen van in de webshop staan!

Ook is een extra uitvalbeveiliging langs het bovenbed natuurlijk een goed idee om het bed net wat veiliger te maken en vallen zo veel mogelijk te voorkomen. Bovendien kun je erop letten dat het bed een veilige ladder heeft, bijvoorbeeld met geïntegreerde of opschroefbare handgrepen en met anti-slip strips. Een extra tip: zet het stapelbed tegen een muur, dan voorkom je sowieso dat je kind er aan die kant kan uitvallen! Zo kan jouw 6-jarige veilig van zijn of haar stapelbed genieten!

 

Controleer altijd de kwaliteit van een stapelbed

Wat verder belangrijk is bij de aanschaf van een stapelbed is natuurlijk de kwaliteit van het bed. Check altijd of het stapelbed van je keuze is getest en aan de veiligheidsnormen voldoet qua constructie, stevigheid en materiaalkeuze. En nog een puntje: kijk ook goed naar de ruimte die over is vanaf het bovenste matras tot aan het plafond. Hoe ouder en groter je kind, hoe meer ruimte je daar wilt hebben zodat hij of zij gemakkelijk rechtop in bed kan zitten.

Heb je aan al deze punten gedacht? Dan staat niks je meer in de weg jouw kind (oké, vanaf ongeveer 6 jaar!) blij te gaan maken met een van onze geweldige stapelbedden. Keuze genoeg!