whatsapp

Vanaf welke leeftijd peuterbed?

Vanaf welke leeftijd peuterbed?

Je kindje groeit als kool. Kort geleden was hij of zij nog een baby en was een ledikantje groot genoeg, maar nu wordt het toch echt tijd voor een groter bed. En dan komt de vraag: vanaf welke leeftijd schaf je een peuterbed aan? Wanneer is je kind daar oud genoeg voor? En hoe bereid je je kind voor op de overgang van een ledikantje naar een peuterbed? Eurobedden helpt je graag bij het maken van de keuze op het juiste moment!

Peuterbed leeftijd

Welke leeftijd het meest geschikt is om je kind in een peuterbed te laten slapen, verschilt per kind. Dit hangt onder andere af van de lengte en de mate van ondernemendheid. Maar voor de meeste kinderen geldt dat ze daaraan toe zijn wanneer ze tussen twee en tweeënhalf jaar oud zijn, hoewel ook weleens wordt geadviseerd minimaal tot het derde jaar te wachten. Rond die leeftijd zijn de meeste kinderen hun ledikantje echt ontgroeid. En bovendien zijn ze dan vaak zo slim dat ze zelf over de rand van hun ledikant willen en kunnen klimmen. Dat zou weleens onveilig kunnen worden! Tijd dus om de overstap te maken naar een peuterbed, ook wel juniorbed genoemd. De peuterbedden van Eurobedden hebben een afmeting van 70x140 of 70x150 cm en zijn daarmee dus een stuk ruimer dan de 60x120 die een ledikantje meestal als standaardmaat heeft.

Een peuterbed is een grote stap

Het is wel belangrijk dat je als ouder je kind begeleidt bij deze verandering. Sommige kinderen tussen de 24 en 36 maanden vinden het slapen in een groter bed best even spannend en zullen eraan moeten wennen. Dat kan ervoor zorgen dat ze vaker uit bed komen (de veilige spijlen van een ledikant ontbreken nu per slot van rekening!) en je misschien wel wakker houden ’s nachts. Probeer je kind te stimuleren in zijn eigen nieuwe peuterbed te blijven slapen en vertel hoe trots je bent dat hij of zij nu groot genoeg is voor het slapen in dit grotere bed! Voor de veiligheid van je kind adviseert Eurobedden om voor een bed met verhoogde zijkanten of een extra uitvalbeveiliging te kiezen.

Peuterbed tot welke leeftijd?

Als je kindje de leeftijd van ongeveer 6 à 7 jaar heeft bereikt, is het tijd om afscheid van het peuterbed en is hij of zij klaar om in een tienerbed (kinderbed 90x200) te slapen. Zo kent iedere leeftijd zijn eigen ideale bedmaat.

Eurobedden heeft voor iedere fase het perfecte kinderbed!