whatsapp

Vanaf welke leeftijd hoogslaper

Vanaf welke leeftijd hoogslaper

Leuk, een hoogslaper! Maar vanaf welke leeftijd kan zo’n bed?

Een hoogslaper is voor veel kinderen natuurlijk een fantastisch bed: lekker hoog boven de vloer, ’s avonds via een ladder je bed in klimmen. Het geeft een gevoel van vrijheid. Je hebt echt je eigen plekje om te slapen. De vraag die we regelmatig krijgen, is vanaf welke leeftijd een hoogslaper geschikt is. Hoe oud moet je kind daarvoor zijn? Want het moet natuurlijk wel veilig en verantwoord blijven!

Hoogslaper vanaf 6-jarige leeftijd

Bij Eurobedden adviseren we om te wachten met de aankoop van een hoogslaper tot je kind ongeveer 6 jaar oud is. Natuurlijk is het ene kind eerder aan een groot of hoog bed toe dan het andere, maar over het algemeen is 6 jaar een prima leeftijd voor een hoogslaper. Je kind is dan oud genoeg om veilig en zelfstandig de ladder te kunnen beklimmen én komt over het algemeen ’s nachts minder vaak uit bed dan een jonger kind. Bovendien vindt een kind van 6 jaar of ouder het vaak extra leuk om een eigen slaapplek op hoogte te hebben. Zo’n stoer bed, dat willen ze toch allemaal?

Veiligheid boven alles

Heb je het idee dat een hoogslaper toch nog wat te hoog is voor jouw 6-jarige? Of heb je een jonger kind dat toch graag een bed-op-hoogte wil? Kijk dan eens naar een halfhoogslaper! Net zo leuk, maar net een slagje lager en dus veiliger voor jongere kinderen. Een halfhoogslaper raden wij aan vanaf circa 4-jarige leeftijd. Voor extra veiligheid is het trouwens altijd mogelijk een extra uitvalbeveiliging bij te bestellen. Zo’n extra hekje op de rand van de (half)hoogslaper maakt het bed nog net wat veiliger.

Volop ruimte onder de hoogslaper

Het grote voordeel van een hoogslaper is natuurlijk dat het enorm veel ruimte bespaard. Want alle ruimte onder het slaapgedeelte kan je kind weer volop gebruiken om te spelen, een hut te bouwen of, wanneer hij of zij wat ouder is, bijvoorbeeld een bureau neer te zetten. Zo kan er naar hartenlust worden geknutseld of huiswerk worden gemaakt onder de hoogslaper. Gelukkig heeft Eurobedden een heel ruime keuze in (half)hoogslapers: verschillende kleuren, materialen en stijlen. Sommige met een vaste kast, bureau of zelfs een glijbaan, bij andere kan bijvoorbeeld een kledingkast, boekenkast of bureau worden bijbesteld. Zo wordt een hoogslaper een complete slaapkamer! Kom jij gezellig met je kind langs in onze showroom om zijn of haar favoriete hoogslaper te bekijken en uit te testen? Maak even een afspraak en je bent van harte welkom!