whatsapp

Kleine kinderkamer inrichten

Kleine kinderkamer inrichten

Een kleine kinderkamer inrichten doe je met de volgende 5 top-tips

Niet ieder huis beschikt over grote kinderkamers (zeker niet met de tiny house-trend van tegenwoordig). Misschien is je huis gewoon niet zo groot, of misschien heb je een ruime slaapkamer verdeeld in twee kamers om je kinderen ieder een eigen kamer te geven. Maar hoe richt je zo’n wat kleinere kinderkamer nu leuk en praktisch in? Laat dat maar aan Eurobedden over! De tips in deze blog gaan je daar zeker bij helpen.

Tip #1 De ultieme tip om een kleine kamer op een slimme manier in te richten is: ga de hoogte in! Oftewel: kies voor een hoogslaper of een halfhoogslaper als kinderbed. Het handige van zo’n bed is dat je onder het slaapgedeelte nog een heleboel ruimte overhoudt die je heel praktisch kunt benutten. Bij een halfhoogslaper is dit de ideale ruimte voor je kind om te spelen, een hut te bouwen of speelgoed op te bergen. Voor wat oudere kinderen kies je voor een hoogslaper, waarbij de ruimte onder het bed helemaal riant is: hier kun je bijvoorbeeld een bureau, kledingkast of ladekast onder zetten. Of soms zijn die zelfs al standaard ingebouwd bij een (half)hoogslaper. Zo heb je dus een complete slaapkamer die niet veel meer ruimte dan een 1-persoonsbed inneemt.

Tip #2 Natuurlijk is er nog een manier om de ruimte optimaal te benutten: een stapelbed! In plaats van twee bedden naast elkaar kunnen je kinderen of kleinkinderen in bedden bóven elkaar slapen. Da’s niet alleen heel praktisch en ruimtebesparend, maar ook nog eens heel gezellig. Het enige nadeel? Waarschijnlijk willen ze allebei het liefste bovenin slapen. Dat is per slot van rekening het spannendst. Maar dat lossen ze samen vast wel op!

Tip #3 Kies voor een opklapbed! Een wat? Een opklapbaar bed dat je ’s morgens als je wakker wordt heel gemakkelijk kunt dichtklappen! Zo heb je ’s nachts een heerlijke plek om te slapen, terwijl je bed overdag niet meer ruimte in beslag neemt dan een smalle kast. Da’s nog eens ruimte overhouden!

Tip #4 Heb je regelmatig een logé over de vloer, maar geen plaats voor een extra bed? Kies dan voor een kajuitbed met een ingebouwde slaaplade of een 1-persoonsbed met een bedlade. Dan heb je altijd binnen een handomdraai een tweede slaapplek gefikst! Einde van de logeerpartij? Dan schuif je de lade gewoon weer in. En nog een voordeel: zonder het matras erin is de lade perfect als opbergruimte. Win-win dus!

Tip #5 De laatste tip alweer: ga slim met de ruimte om. Kies voor een hoge kast waar je lekker veel in kwijt kan. Koop een opbergbed of kofferbed, waarbij je dankzij een liftsysteem opbergruimte onder je matras hebt. Plaats een opbouw op je bureau, waarmee je al je spulletjes netjes opbergt zonder dat het extra ruimte inneemt. En ga voor een ladeblok dat je onder het bureau kunt neerzetten.

Genoeg ideeën? Dat wordt plaats overhouden na al deze tips!