whatsapp

Hoe hoog is een seniorenbed?

Hoe hoog is een seniorenbed?

De instaphoogte van een bed is belangrijk, zeker voor wie wat ouder is. Een te laag bed kan het in- en uitstappen moeilijker maken, vooral wanneer iemand niet meer zo flexibel is of bijvoorbeeld met rugklachten kampt. Vandaar dat een seniorenbed meestal standaard al wat hoger is dan een gewoon bed of ledikant. Hoe hoog dit precies is vertellen we je graag.

Goed advies voor de juiste hoogte van een seniorenbed

De hoogte van een seniorenbed is vaak tussen de 55 en 70 centimeter. De meeste seniorenbedden kunnen in hoogte worden versteld, zodat iedereen zelf kan bepalen wat voor hem of haar de fijnste instaphoogte is. Hoe beter die is afgestemd op leeftijd, lichaamslengte en eventuele fysieke klachten, hoe comfortabeler het zal aanvoelen tijdens het in- en uitstappen van het bed. Wat de perfecte keuze is, is heel persoonlijk. Daarom is het aan te raden hier goed advies bij in te winnen. Een bed koop je per slot van rekening voor langere tijd én voor dagelijks gebruik. Eurobedden heeft hier volop ervaring in en adviseert je graag bij het kiezen van een seniorenbed met de juiste hoogte!

Extra tip voor extra hoogte

Nog een handige tip, waardoor een bed ook direct meer hoogte krijgt, is het seniorenbed op wieltjes te plaatsen. Daardoor stap je niet alleen gemakkelijker in en uit het bed, het is bovendien handig bij het opmaken van het bed, het schoonmaken onder het bed en het verrijden van het bed naar een andere plaats. Ook wanneer het seniorenbed wordt gebruikt door iemand die verzorging nodig heeft, is het handig en praktisch wanneer het bed wat hoger is.

Vlak of verstelbaar

Bij de meeste seniorenbedden heb je de keuze tussen een vlakke of een verstelbare uitvoering. Met een hand verstelbaar bed kun je de stand van de lattenbodem op een of meerdere plekken variëren. Wil je nog meer comfort en gemak? Dan is een elektrisch verstelbaar seniorenbed natuurlijk ideaal. Met een druk op de knop of een draadloze afstandsbediening bepaal je zelf de gewenste hoogte en houding. Een boxspring is een van de meest comfortabele keuzes voor wie op zoek is naar een bed. Natuurlijk niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen die behoefte heeft aan een heerlijke nachtrust en veel slaapcomfort! En lekker slapen, dat willen we toch allemaal?

Wil jij een van onze bedden liever uitproberen? Neem vrijblijvend contact met ons op om een kijkje te nemen in onze showroom.